Rozhovor s barberom (2.časť)

Nebojte nezabudli sme na vás. Prinášame vám druhú časť rozhovoru od Mareka z Banskej Bystrice. Dnes nám Marek povie niečo o vlasoch a ako sa o ne čo najlepšie starať, vysvetlí nám v čom je barber shop špeciálny. Plus nám povie podľa čoho si vyberá svoje náradie. 

Ako by som sa mal čo najlepšie starať o svoje vlasy?

  • Tu by som siahol po šampónoch, ktoré nájdete v lekárňach. Jedná sa o šampóny, ktoré sú vyrobené na prírodnej báze.  Šampóny s keratínom sú podľa mňa najlepšie. Dobrou variantou je aj kolagén.

Čo robiť keď mi začnú  vypadávať vlasy?

  • Za mňa je ten kolagén veľmi dobrá vec, to sa mi osvedčilo najviac. Existujú aj rôzne olejčeky, ale tu je to veľmi ťažké povedať, pretože každému pomôže niečo iné. Ak je to už veľmi zlé tak by som asi zašiel za lekárom.

Máš obľúbený strih? Ako rád striháš?

-Skin fade od pokožky až hore a na vrchu nechávam takú strednú výšku. Najlepšie sa to, ale robí s rovnejšími vlasmi a nie kučeravými. Tam už je to zložitejšie.

Čím sa líši barber shop od klasického kaderníctva?

  • Je to iné službami, vybavením alebo aj dohadovaním termínov. Termíny na čas si väčšina barberov dohadovala, pričom klasické kaderníctva fungovali tak, že ste prišli a museli ste čakať, kým na vás príde rad. Teraz sa to už, ale aj u týchto klasických kaderníctiev lepší. Tie služby napríklad. Tam je to tá celková starostlivosť o zákazníka. Ponúknete mu kávu alebo vodu. Čo mu je práve pochuti. A o tom vybavení sa ani nemusíme baviť. U barberov je podstatne viac strojčekov, hrebeňov. U nás máme aj parádny naparovač na bradu, ktorý ju zjemní a s bradou sa potom lepšie pracuje.

Je niečo čo mi môže dať holič? Čo nikde inde nenájdem?

  • Každý holič je iný či sú to jeho služby alebo servis. Každý barber je v tomto trochu iný.

Keby si máš vybrať medzi nožničkami, strojčekom a britvou čo si vyberieš?

  • Strojček. Jednoznačne. S ním spravíš všetko. S britvou alebo iba s nožnicami by sa strihalo a holilo o dosť ťažšie.

Aké britvy používate?

  • My používame žiletkové, jednorázové (shavety).

Ako rozpoznám naozaj dobrú britvu od tej menej kvalitnej?

  • Mne nezáleží na značke. Skôr si britvu skúšam ako mi sadne v ruke, je to skôr o praktickosti. Keď je dobrá oceľ tak je dobrá aj britva. Mne sa ale páčia britvy s drevenou rukoväťou.

Dúfame, že vám dnešný článok v niečom pomohol a už vás viac nebudú trápiť vypadajúce vlasy alebo výber kvalitných britiev či barber shopu.

haircut-1007891_640