Prečo si vybrať britvu

Možno ste si už položili otázku: „Načo mi je britva, keď sa tým holilo pred sto rokmi?“ O britvu sa musím starať, s holením britvou nemám skúsenosti, trvá to dlho a nedajbože si s tým dorežem ksicht a susedia ma budú podozrievať z páchania trestnej činnosti. Radšej sa budem bezpečne holiť so strojčekom alebo žiletkami. Uznávame, že holenie s britvou má isté medzery, ale namiesto otázky prečo nie sa tentokrát spýtajme, že prečo áno. V tomto článku vám predstavíme niekoľko príkladov, ktoré ukážu výhody tejto malej ostrej „zbrane.“

  1. Úplne hladké oholenie

Holenie britvou oproti strojčekom zanechá úplne hladkú pokožku na tvári. Pri holiacom strojčeku niečo také nenájdeme, lebo aj keď sa oholíme bez nástavca, tých pár milimetrov tam vždy ostane, čo nie je želaný výsledok, ak túžite po hladkom oholení. Tým netvrdím, že klasickou žiletkou tento výsledok nedosiahnete, ale jeden zásadný rozdiel si uvedieme v ďalšom bode.

  1. Výdrž a ušetrenie peňazí

Poznáte to, narástlo vám strnisko a vy ste sa rozhodli oholiť. Siahnete po vašej poslednej žiletke, ktorú máte v kúpeľni mesiac a nie a nie sa oholiť úplne do hladka. Čepeľ je už tupá, dráždite si kožu a sem tam zatlačíte tak silno, že sa to nezaobíde bez kvapky krvi. Ocitáte sa tak v situácii, kedy aj napriek tomu, že nie ste poriadne oholený, musíte ísť medzi ľudí. Minimálne aspoň do drogérie, aby ste si mohli kúpiť ďalšie žiletky. Britva je iná záležitosť, keďže ostrosť jej čepele vydrží niekoľko mesiacov. Britva ako jednorazová investícia zminimalizuje vaše výlety do drogérie a za ušetrené peniaze na žiletky môžete ísť niekde na dobré pivko.

josh-sorenson-FvKpUZCbZ-s-unsplash

  1. Vyskúšate niečo nové

Schválne, poznáte nejakých ľudí, ktorí majú odvahu holiť sa britvou? Treba skúšať nové veci, a ak práve neuvažujete nad skúškou v extrémnom splavovaní kajakom v Colorade, tak holenie britvou vám tak isto dodá nový adrenalínový zážitok. Je to jeden zo spôsobov ako byť trochu zaujímavejší. Pripomína to jazdu v aute, keď si prvý krát sadnete za volant a so zaradenou jednotkou sa pohnete vpred. Najprv s rešpektom, no po čase je z vás kráľ ciest. Pri holení s britvou si tiež  najprv nebudete istý, ale po čase by ste oholili aj mamuta.

  1. Učíte sa trpezlivosti a disciplíne

Britva je nástroj, ktorý netreba podceňovať. Pre dosiahnutie perfektného oholenia treba dbať na každý jeden pohyb. Pomaly ďalej zájdete a to platí aj pre holenie s britvou. Ako sme spomenuli v minulom článku, tak holenie britvou predstavuje proces. Buduje určité návyky, ktoré sú nevyhnutné a na ich dodržiavanie budete musieť klásť dôraz. Vytvoríte si určitý postup holenia, ktorý sa časom zautomatizuje. Uisťujeme vás, že výsledok stojí zato.

  1. Stáva sa z vás „ten drsný týpek“

Dovolíme si tvrdiť, že keď začnete praktizovať holenie s britvou, tak začnete seba samého vnímať o čosi mužnejšie. Možno začnete seba vidieť ako Jamesa Bonda. Nie každý sa takto holí, no vy ste nabrali odvahu a išli ste do toho. Z neznámej činnosti sa stala oddychová a plne automatická činnosť, pri ktorej preberáte úplnú kontrolu. Po holení budete na seba hádzať pyšný pohľad s pocitom dobre odvedenej roboty.

 mubariz-mehdizadeh-t3zrEm88ehc-unsplash

  1. Pomôžete prírode

Kúpou britvy dáte vydýchnuť matke prírode. Aby sme to ujasnili, uvedieme porovnanie so žiletkami. Keď vám žiletka doslúži, končí v koši. Takto nahromadený odpad predsa niekde musí skončiť, čo vedie k skládke. A všetci vieme, aká je situácia so skládkami. Kúpou britvy tak aspoň trochu pomôžete prírode a vášmu okoliu.

 

Ak ste rozmýšľali nad kúpou britvy, ale neboli ste si istý, tak dúfame, že týmito bodmi sme vám obraz o britvách značne zlepšili. Aby sme to zhrnuli: S britvou si vyskúšate holenie, ktoré síce vyzerá na oko nebezpečne, ale zistíte, že ide o príjemný a pohodový zážitok.