Olej na bradu a fúzy: Marketingový ťah alebo produkt, ktorý má zmysel?

Ak venujete pozornosť svojej brade a staráte sa o ňu už nejaký čas určite ste už narazili na tento prípravok. Otázka znie, čo je tá malá fľaštička zač a aká je jej úloha? Sú to vyhodené peniaze alebo má naozaj reálne využitie. Oleje na bradu pobehujú na trhu už dáky čas, takže aj informácií je dostatok. Avšak v prípade, že informácie o tomto produkte vám nie sú známe, tak si preberieme v tomto článku základné informácie mýty a použitie tohto produktu.

Čo je olej na bradu?

Olej na bradu je kombinácia kondicióznich olejov, ako napríklad kokosový olej, mandľový olej, arganový olej a esenciálnych olejov ako mätový, levanduľový alebo iných vonných olejov. Olej na bradu sa používa najmä na zvlhčenie, zmäkčenie a úpravu brady. Okrem toho má však celý rad využitia, ktoré si preberieme ďalej v článku.

olej na bradu_2

Ďalšie využitie

Vyživuje  pokožku pod bradou

Vaša pokožka na brade produkuje kožný maz, ktorý je dôležitý pre celkové zdravie a vzhľad vašej brady. Počas sprchovania kožný maz zíde z tváre, preto olej na bradu vám tento prírodný olej nahradí. Vaša pokožka pod bradou tak bude zdravá vďaka výžive, ktorú olej poskytuje. Taktiež vás olej zbaví lupín a svrbivého pocitu, čo môže výrazne pomôcť ak si chcete nechať narásť dlhšiu bradu.

Olej je krotiteľ

Brada dáva človeku dosť zabrať pri snahe ju mať peknú a upravenú. Olej na bradu ponúka riešenie aj na tento problém keďže zmäkčuje fúzy a dodáva im žiarivý lesk. S olejom bez problémov upravíte vašu bradu aj keď je strapatá a dodáte tak vašej brade štýl.

Brada vyzerá plnšie a zanechá príjemnú vôňu.

S upravenou a lesklou bradou bude vyzerať vaša brada o niečo plnšie. Toto sa hodí najmä pre niekoho, kto má pár holých miest na brade. K tomu kombinácia rôznych olejov spôsobí, že budete sprevádzaný príjemnou vôňou vášho oleja, kým ho nezmyjete. Na trhu existuje množstvo produktov so špecifickými vôňami, takže máte k dispozícii veľké množstvo možností, aby ste zistili, čo vám ide a pri čom sa budete cítiť najlepšie.

bruno_1

Podporuje olej na bradu rast brady?

Toto je asi najčastejšia otázka ohľadom tohto produktu. Odpoveď je taká, že nie je vedecky dokázané, že olej na bradu spúšťa aj rast brady. Existujú však neoficiálne odpovede, že niektoré esenciálne oleje použité v olejoch na bradu možno podporia rast brady. Treba však zobrať do úvahy, že olej na bradu sa používa hlavne na výživu a úpravu brady.

Aký je rozdiel medzi olejom a balzamom na bradu?

Balzam na bradu má rovnaké použitie ako olej, balzam je však hustejší, ako olej a má skôr krémovú konzistenciu. Balzam môže byť výhodnejší v prípade, že máte veľmi dlhú bradu, pretože cez dlhšie a pevnejšie fúzy sa balzam ľahšie vmasíruje.

Má olej na bradu aj vedľajšie účinky?

Vo svete kozmetických produktov je riziko vedľajších účinkov vysoké a olej na bradu nie je výnimkou. Aj u tohto produktu sa môže vyskytnúť pár vedľajších účinkov.

  • Alergická reakcia – oleje na bradu sú vyrábané z prírodných zložiek, ale niektoré môžu vyvolať alergickú reakciu. Existuje nespočetné množstvo kombinácií kondicióznych a esenciálnych olejov, z ktorých niektoré nemusia vyhovovať vašej koži. Najlepšie je vyskúšať olej v malých dávkach, aby ste spozorovali, ako bude vaša pokožka reagovať.
  • Lupiny a suchá pokožka – tento bod je paradoxom, keďže oleje na bradu majú za úlohu zvlhčiť pokožku a zbaviť lupín. Je to spôsobené tým, že niektoré oleje nie sú vyvážené a obsahujú veľké množstvo polynenasýtených tukov, vďaka ktorým olej na brade zatuchne.
  • Fototoxikácia – využívanie istých esenciálnych olejov, môže spôsobiť zvýšenú citlivosť proti slnku. Ide o oleje grapefruitové, limetkové, citrónové, oleje z ruty voňavej. Používanie týchto olej spôsobujú fototoxikáciu ak sa po nanesení na kožu ihneď vystavia slnku. Oleje na bradu sa však aplikujú inhaláciou, ktorá vás riziku fototoxikácie nevystavuje.
  • Toxický pre malé deti a malé zvieratá – väčšina olejov na bradu obsahuje silné esenciálne oleje, ktoré zanechávajú výraznú vôňu. Preto aj malé dávky esenciálnych olejov môžu vyvolať nežiadúce reakcie u malých detí a zvierat pri kontakte s esenciálnym olejom. Preto ak máte na sebe olej so silnými esenciálnymi olejmi, sa kontaktu radšej vyhýbajte.

pexels-karolina-grabowska-4084631_3

Ako sa používa Olej na bradu?

Nakvapkáte si pár kvapiek oleja na dlane, roztriete si ho po rukách a potom si ho vmasírujete na bradu. Olej vmasírujte po celej brade a zároveň si vašu bradu vytvarujte tak, aby bola upravená a pekná. Odporúčame vám však naniesť si olej buď ráno alebo po sprche. Po sprche, ako si umývate svoju bradu tak zmývate aj oleje, ktoré vašu bradu vyživujú. Po sprche nanesením oleja bude mať vaša brada to, čo potrebuje.

Zhrnutie

Oleje na bradu sú typ produktu, ktorí majú svoje miesto na trhu právom. Či vás trápia lupiny, svrbenie pri zapúšťaní brady alebo chcete iba voňavú a lesklú bradu, olej je to najlepšie riešenie. Tento produkt pokrýva širokú škálu problémov, ktoré vyrieši a za primeranú dostupnosť. Nie nadarmo ich poskytuje množstvo ďalších obchodov s pánskou kozmetikov, keďže dopyt po tomto produkte stále rastie.