História britiev

Rovnako ako dnes sa chcú všetci páni páčiť, tak sa chceli páčiť aj naši starí otcovia. Už veľmi dávno mali muži potrebu skracovať svoje brady a vlasy. V tých časoch nemali však strojčeky ani žiletky. Vtedy sa páni holili hocičím ostrím čo bolo po ruke. Avšak postupne ako šla doba dopredu a ľudstvo ako také sa začalo zdokonaľovať, cítili, že potrebujú napredovať aj v tomto smere. Najstaršie zachované nástroje sa našli v starovekom Egypte. Tam už používali nástroje z kovu, pretože boli trvácnejšie a mali pri holení s nimi väčší komfort. Určite to bolo príjemnejšie ako si chlpy vytrhávať.

chris-chow-wQ5Po8HAEAI-unsplash

Pre historických nadšencov ešte spomenieme, že dokonca aj muži Alexandra Veľkého museli byť vždy hladko oholení. Takto sa totiž to odlišovali od vojsk svojich oponentov.

Veľký boom nastal v Anglicku, ktorý sa niesol v znamení veľkej priemyselnej revolúcie, pri ktorej vzniklo množstvo skvelých inovácií a toto doposiaľ neprebádané odvetvie nebolo výnimkou. Všetko to začalo v anglickom meste Sheffield. Bolo tu jedno mieste holičstvo, kde sa páni nechali holiť prvými britvami. Tieto britvy boli o čosi mohutnejšie a ťažšie sa s nimi zaobchádzalo. Často sa stávalo, že páni odchádzali od holiča s drobnými poraneniami.

Neskôr sa dostala do pozornosti menšia skladacia hračka, ktorá nebola z počiatku taká populárna ale postupom času si k nej ľudia našli cestu. Neskôr mal každý elegantný pán po ruke svoju vlastnú britvu. Tieto britvy sa používajú dodnes.